Garmins sportklocka och smartklocka vill vi säga Fenix 3 är ett riktigt mästerverk. Jag har länge sökt efter en klocka som dels är mer som en smartwatch men ändå med GPS inbyggd.
Att köpa en smartwatch idag typ Apples iWatch där man måste ha med sin telefon på löprundan i ösregnet känns inte så lockande. Tanken med iWatch är nog dock andra anvädningsområden. Fenix 3 har nu körts några veckor efter att trotjänaren Garmin 310 XT såldes. Tanken var att få en klocka som kunde både vara ett atkivitetsarmband, snygg klocka med lite extra smarta funktioner samt kompanjonen på löprundan med enkel synkning till sportapparna.
Fenix 3 levererar defintivt på alla plan. Nej det är ingen smartklocka på det viset att du kan skicka meddelande med den men du kan se vem som ringar, läsa sms,whats app och messengermeddelande utan att ta upp telefonen. 
Klockan synkar via bluetooth med din telefon i mitt fall iPhone 6 men den har även otroligt nog Wifi inbyggt så du kan synka information mot Garmin Connect direkt via ett trådlöst nätverk om man så vill.
Som standardfunktion synkar den även väder och kalender så man kan se dagens möten direkt på klockan.


Som sportklocka kan den användas för alla möjliga sporter och alla inställningar man kan tänkas önska sig finns inom dessa. Har man behov av ännu mer informatiokn kan man ladda ner extra datafält som enkelt läggs in i layouten för sportaktiviteten. Allt tas ner gratis idag via Garmin IQ och so exempel för löpning finns där datafält som kan räkna ut vad din tid på 5 km eller 10 km rundan kommer att landa på baserat på att den samlar information löpande under rundan.

Som ren klocka är den också kul - det går att ladda ner olika urverk på Garmin IQ sk watch faces.

Skärmen otroligt bra återgivning! En viktig detalj vid val av klocka var att batteritiden skulle vara längre än 18 timmar. Med Fenix 3 lär man klara sig en vecka även när man använder GPS-funktionen vid aktiviteter någon gång under veckan och trots att den meddelar vid alla samta osv. Imponerande!
Skärmen är också något som är riktigt bra, det är dels en färgskärm men det fina med den är att motsatt till en mobilskärm som är oläsbar i dagsljus blir denna skärmen bara bättre desto mer solen skiner på den. Självklart har den även bakgrundsbelysning när man behöver se i mörkret samt möjlighet att ansluta ett pulsband till den - medföljer i vissa paket.

Ja det är en imponerande klocka! Se vår video nedan för lite mer överskådlig information!

Garmin Connect hittar du t ex på CDON.com 

Go to top