Parrot mest kända för sina Parrot Drones har släppt Parrot Disco som är en flygande vinge med möjlighet till videoinspelning i hög kvalité.
Till skillnad från en klassisk drönare som många kallar dem så är detta en flygande vinge dvs en propeller bak som driver Discon och styrningen sker genom att ändra roder.
Skillnaden mot en quadcopter är att denna alltid rör sig framåt så det gäller att svänga, dyka och stiga hela tiden.

Det unika med Parrot disco är att den har en inbyggd GPS vilket gör att den vid uppstart direkt flyger upp till 50 m och sedan flyger i cirklar runt dig inann du själv tar över rodret.

Filmning sker i HD på det medföljande 32 GB minneskortet. FPV (First person view) får man via sin telefon som enkelt ansluts till kontrollern Parrot Skycontroller 2 eller läggs in i de medföljande glasögonen. Telefon läggs i ett speciellt plast fodral som sedan skjuts in i glasögonen och med tanke på att starten sker automatiskt när den väl är släppt kan man ta på glasögonen i lugn och ro. Appen i telefonen visar massor med information om höjd, hastighet förutom inspelningsfunktionerna. Vid användning börjar inspelningen automatiskt när du flyger iväg så du slipper missa en perfekt flygtur.

Landningen sker också automatiskt när man väl börjat närma sig där man vill landa - allt sker med en knapptryckning.

Det ser onekligen trevligt ut, sen om det är värt 13000 kr för en vinge kan diskuteras. Vissa rapporter i Sverige har gjort gällande att de ej fått mer än några hundra meters täckning innan den tappar bild men vi får väl se om vi kan få testa den inom kort.

Flygtiden ska vara upp till 45 minuter med medföljande batteri

Du hittar den bland annat hos Dustin Home - priset i Sverige är 12 900 kr.

Go to top