Hur kul som helst att ladda med några gummiband och sedan bara skjuta på.

Finns på Prylfabriken denna 3D-utskrivna gummibandspistol.

Vi fortsätter med prylar för rastlösa, denna gång en skön plastpryl som kallas Twister Fidget.
Vrid och bänd på den om och om igen, den blir bara skönare och smidigare ju längre man använder den.

Denna finner du också bland Prylfabrikens fidgetsortiment där du även hittar Fidget Cube mm.

Länk till Prylfabriken

Spinner Fidget från Prylfabriken är en kul gadget som jag ej kan lägga ifrån mig när jag börjat använda den.
Vi backar bandet och googlar vad en Fidiget är.. "Rastlös människa" aha. Därav det finns massor av Fidget prylar som stimulerar att man rör pillar med fingrarna och snurrar, knäpper och vrider på små saker.
Relaxprylen Spinner Fidget är just en sådan sak. En skön tung pryl att hålla mellan fingrarna och snurra på. Med totalt fyra stycken kullager varav tre fungerar som tyngder kan man lätt sitta och snurra denna mellan fingrarna.

Läser man vidare på om Fidgets så är det också något som är prylar som används när man har en diagnos -inte bara normalt rastlös utan kanske ännu mer kli i fingrar och kroppen varför man vill pilla med något hela tiden.

Denna prylen är kanonkul att ha med sig. Perfekt som en isbrytare också på festen om samtalsämnena börjar tryta.

Du hittar den på Prylfabriken på denna länk. Nedan ser du hur den fungerar.


Parrot mest kända för sina Parrot Drones har släppt Parrot Disco som är en flygande vinge med möjlighet till videoinspelning i hög kvalité.
Till skillnad från en klassisk drönare som många kallar dem så är detta en flygande vinge dvs en propeller bak som driver Discon och styrningen sker genom att ändra roder.
Skillnaden mot en quadcopter är att denna alltid rör sig framåt så det gäller att svänga, dyka och stiga hela tiden.

Det unika med Parrot disco är att den har en inbyggd GPS vilket gör att den vid uppstart direkt flyger upp till 50 m och sedan flyger i cirklar runt dig inann du själv tar över rodret.

Filmning sker i HD på det medföljande 32 GB minneskortet. FPV (First person view) får man via sin telefon som enkelt ansluts till kontrollern Parrot Skycontroller 2 eller läggs in i de medföljande glasögonen. Telefon läggs i ett speciellt plast fodral som sedan skjuts in i glasögonen och med tanke på att starten sker automatiskt när den väl är släppt kan man ta på glasögonen i lugn och ro. Appen i telefonen visar massor med information om höjd, hastighet förutom inspelningsfunktionerna. Vid användning börjar inspelningen automatiskt när du flyger iväg så du slipper missa en perfekt flygtur.

Landningen sker också automatiskt när man väl börjat närma sig där man vill landa - allt sker med en knapptryckning.

Det ser onekligen trevligt ut, sen om det är värt 13000 kr för en vinge kan diskuteras. Vissa rapporter i Sverige har gjort gällande att de ej fått mer än några hundra meters täckning innan den tappar bild men vi får väl se om vi kan få testa den inom kort.

Flygtiden ska vara upp till 45 minuter med medföljande batteri

Du hittar den bland annat hos Dustin Home - priset i Sverige är 12 900 kr.

Kommer du också ihåg denna lilla finurliga konstruktion av träbrickor som trillar ner för en rad med träbrickor... nej det går inte att förklara :-)
Så här menar jag!

Nu kan man iallafall ha lite kul igen - gammal som ung med denna retropryl för bara tre tior. Fritt från Banggood.


Köp den här!
 

 Med en radiostyrd offroadbil kan man leva ut alla drömmar om att köra som en galning.
Vad ska man välja för RC buggy då? Om man bor i hus och ej vill störa grannarna är eldrivna RC-bilar att föredra. Med dagens batterier och motorer är dessa riktigt kraftfulla.
Vill man köra där man inte stör någon och gillar att meka med motorer är bensindriven ett bra val även om el-drivna funkar utmärkt offroad också.
Se Yama Buggyn i filmen ovan från Droopracing.

Droopracing har massor av modeller i lager och även reservdelarna som du behöver när din hjärna valt att satsa hårdare än vad bilen klarar :-) Oavsett vad du väljer så är det galet roligt.  Gillar du att flyga med radiostryrda prylar men tröttnar när det blåser för mycket då är RC-bilen perfekt att ta fram. Inga förberedelser - bara ha batteriet laddat och kör!

Kolla in Droopracing och köp en bil eller flera för mer kul körning!
 

Nu har vi testkört både Nano Quacopter och Hubsan X4.
Se möjligheterna med dessa små rackare här:
 

Prylfabriken.se lanserar världens minsta radiostyrda helikopter med fyra propeller så kallad Quadcopter.
Denna Quadcopter är bara 5,6 cm bred och lång men kan ändå flyga iväg ända upp till 30m från mottagaren.

Trots sin storlek har den avancerad teknik vilket gör att den kan både vrida sig, flyga åt sidorna - upp och ner och fram och bak så klart samt att den har en "trickfunktion" som gör att den kan rolla 360 grader åt alla håll.

Vi har testat den och man flyger bra när man övat en stund - det gäller att inte göra för häftiga rörelser så blir det en spännande flygtur.

Du hittar den på Prylfabriken.se

Go to top