Nu har jag haft DJI Spark ett tag och nyligen uppgraderat den med fjärrkontrollen också för att kunna flyga längre med den. Tänkte skriva en kort recension om denna här.
Då jag även har en Mavic Pro som är värstingen när det gäller smidig mobilitet av flygande kamera så är jag ändå mycket imponerad av kvalitén och funktionerna i DJI Spark.

Använder man den bara till sin mobil utan DJIs remote har man ej så lång räckvidd och är man van att flyga med en traditionell RC-radio så känns mobilen inte lika säker men det är nog en vanesak.

Jag rekommenderar att man köper DJIs Fly More combo direkt så får man flera extra saker såsom väska, extra batterier, laddare, remote och propellerskydd från början. Skydden används normalt bara inomhus för att skydda taperna om något skulle gå fel. Utomhus används de sällan.

DJI Spark har flera färdiga inställningar för smarta filmklipp och fotograferingar så som Dronie (filmar och flyger bakåt själv när du väl pekat ut var den ska ta "Dronien" på), Rocket - filmar rakt ner och flyger upp en bit i luften, Active track - följer ett rörande föremål. Har även shallow focus (se bild nedan) som tar en serie bilder där du efteråt kan välja var den korta fokusen i bilden ska vara så att det ger en kul funktion. Panorama läge som sätter ihop 9 st bilder som Spark via DJI Go appen tar själv och syr ihop. DJI Go är samma app som man använder till de flesta av DJIs produkter vilket är smidigt.

DJI Spark kan du köpa direkt från DJI eller från Banggood.

Klippet nedan "Dronie"

Test i lite hårdare vind:

Styra DJI Spark enbart med handen

Active track - DJI Spark följer det föremål du vill

Mörkertest när solen går ner

Shallow focus

Go to top