DJI har nu lanserat sin Spark.

Spark är en liten quadcopter med mycket avancerade funktioner som tidigare bara funnits i DJIs större quadar.
Den stora skillnaden är att denna kan flygas helt utan kontroller om man vill och då styras med ansikte och händer genom dess FaceAware funktioner och 3D-avkänning.
Självklart har denna maskin även stöd för wifi-flygning via mobilen eller som tillbehör riktig kontroller liknande Mavics. Med kontrollern kan man flyga betydligt längre än med Wifi.

Jag ser nog denna lilla maskin som en bra quadcopter om man vill enkelt ta lite bilder utan att dra till sig alla nyfikna människor då den inte kräver någon förberedelse och är så liten så alla tror det är en leksak.
För 5790 kr är det mer än en vanligt leksak - självklar en prylnördssak och gubbleksak. Vill man ha kontroller och Flymore-paketet landar man på närmare 8000 kr.

Se Caseys sköna test av förhandsversionen av Spark som ett gäng V-loggare fått ta del av. Vi återkommer med test när vår har kommit från HongKong.

DJI Mavic Pro börjar sakta men säkert levereras i Sverige (Feb 2017) och de som har haft turen att redan få leverans verkar nöjda.
DJI Mavic Pro är DJI´s hopfällbara quadcopter för filmning som enkelt kan tas med på resan. Med en flygtid på 27 minuter och med massor av kul funktioner inklusive 4k filmning gör denna quadcopter till den smidigaste som DJI har släppt.
Det mest prisvärda paketet är deras sk Fly More combo där man får med väska, tre batterier och laddare för dessa samt bildadapter mm.Casey Neistat som är en känd så kallad "Youtuber" från New York säger sitt kring DJI Mavic Pro.

CDON.com är en av många som säljer denna quadcopter.


Om du älskade de gamla kamerorna där du efter att du tryckt på avtryckaren hörde surret i kameran och bilden kom ut. Nej kids - man kunde inte se hur bilden var innan man trycke ut den, detta var typ på stenåldern om du nu är 15 år.
Anyway, för oss som sett Abba vinna melodifestivalen kommer nu en kul nyhet. Polaroid har släppt 10 megapixels digitalkamera med inbyggd skrivare. Stor 2,5 LCD skärm där du kan se bilden för att sedan skriva ut den på hela 5*7,6 så kallat zink-papper.
Kameran kommer med 10 blad som start och kan köpas till med 30 pack utskrifter för 179 kr.
Kul för att ta snabba bilder som man vill dela med sig av i analogt format.

Kamera finns på CDON.com för 2190 kr!

Har du gamla videoband som ligger i en låda med allt från dopet till bröllopsfesten som du aldrig tittar på men är rädd att förlora?
Vooni video grabber är en riktigt smart räddare för att lagra filmerna även digitalt. Man har länge kunnat plocka in video i dator och göra om till filer/DVD men Vooni är smartare än så.
Koppla in önskad enheter - video, videokamera, DVD och direkt ser du bilden på Voonis inbyggda skärm. Med ett minneskort i Vooni kan man sedan diekt speka in filmerna i VGA upplösning 640*480 punkter (jo det räcker för de flesta gamla VHS-band :-)


Smidig lösning till ett rimligt pris.

Vooni hittar du på Coolstuff - klicka här.


Internetradio är fantastiskt men många sitter med sina laptops igång hemma för att lyssna på radion vilket inte är det smidigaste.
Det har på senare tid kommit lite olika lösningar för att slippa ansluta en dator till högtalare för att lyssa på dessa kanaler och det välkomnas.

Vooni Vir810 är en internetradio som du enkelt ställer i köket eller lämpligt rum, koppla upp den mot ditt trådlösa nätverk eller via kabel om du ej kör trådlöst och du har direkt tillgång till massor av radiokanaler.

Vooni ger dig tillgång till i princip alla världens Internetradiostationer, i skrivande stund 16 973 st samt 10 902 podcasts. Ingen dator krävs - Internetradion klarar av det helt på egen hand!
Det fina med Vooni 810 är att den även har DAB-radio - dvs digital radio som du enkelt kan växla över till för kanonkvalité på musiken.

Vooni finns i svart och vitt utförande och kostar 1190 kr - du hittar den hos Coolstuff.

Go to top